zoveel mogelijk kansen creëren voor mensen die daar behoefte aan hebben

Zo min mogelijk regels en zoveel mogelijk zorg!

iedereen is welkom en kan aan de slag

Zoek je een zinvolle dagbesteding?

ruim 150 mensen betrokken bij Goed voor Goed

Eén van onze slogans is: “iedereen is welkom

Op de lijnbaan de kringloopspecialiteiten winkel GoedGekeurd

Kringloop winkels

Onze kringloopwinkels zijn in:
Middelharnis en in Oude Tonge……

Goedgekeurd

Goedgekeurd voor lunch,  kringloopartikelen
en lokale levensmiddelen,……..

Kunstenmaker

een atelier zijn waar  mensen die net even
iets anders in onze samenleving staan zich thuis voelen…..

Solaes

In de bierbrouwerij annex proeflokaal komt werk
voor meerdere mensen. Goed voor Goed gaat die leveren.

Poldergevoel

Goed voor Goed biedt vanaf begin dit jaar
ook dagbesteding en meer aan bij Stal van Eck….

Samenwerken

Wij vinden samenwerken met andere instanties,
organisaties, verenigingen  enz. heel belangrijk…..

Vier jaar geleden begon alles met kringloopcentrum Goed voor Goed in Middelharnis. De formule gepaard met het enthousiasme van iedereen die meewerkte, zorgde ervoor dat Goed voor Goed hard groeide. Inmiddels zijn er het kringloopcentrum in Middelharnis met atelier Kunstenmaker, het kringloopcentrum in Oude Tonge, de kringloopspecialiteiten winkel Goedgekeurd aan de Lijnbaan in Middelharnis en zorgboerderij/paardenpension Poldergevoel. In Sommelsdijk is Solaes gestart met een zorgbrouwerij en proeflokaal.

Goed voor Goed heeft als doel om ondernemingen op te richten en te exploiteren die gericht zijn op hergebruik  via kringloopwinkels en herstellingswerkplaatsen, verkoop van streekproducten en detachering van medewerkers en daarmee veel werkgelegenheid te creëren voor mensen die tijdelijk of permanent geen plek vinden in het reguliere arbeidsproces.

 

Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Er zijn mensen die geruime tijd geen werk hebben of hebben kunnen vinden, mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mensen die om andere redenen geen regulier werk kunnen vinden.

In de filosofie van Goed voor Goed is voor iedereen een plaats in de samenleving. Zoals er veel verschillende mensen zijn, zijn er ook veel verschillende mogelijkheden om te participeren, mee te doen. De één behoeft begeleiding, de ander begeleidt, sommigen dragen bij met hun specialisme, anderen coördineren, sturen aan of adviseren. Allen brengen hun kwaliteiten in en gaan ’s middag naar huis met het gevoel dat ze iets nuttigs gedaan hebben

Ook is er doorlopend plaats voor vrijwilligers en stagiaires.

Voor de coördinatie van de werkzaamheden en begeleiding van (zoveel mogelijk) deelnemers, vrijwilligers en stagiaires heeft Goed voor Goed professionele medewerkers in dienst