VOLG CHERITY RE-USE OP FACEBOOK.

VOLG CHERITY RE-USE OP INSTAGRAM

Wilt u ons steunen d.m.v. een financiële bijdrage?

Scan dan onderstaande QRcode of klik op de rode knop om direct te doneren..

 

 

Stichting Goed voor Goed en Cherity Re-use zijn officieel partners. We zijn beiden, als organisatie, zijn al meer dan tien jaar actief op Goeree-Overflakkee op het gebied van recycling, hergebruik, ondersteunen van mensen in een kwetsbare positie en armoedepreventie.
De samenwerking is dan ook niet voor het eerst, want de afgelopen jaren hebben we vaker samengewerkt. Vanaf 1 juni 2022 is dit structureel geworden.
Initiatiefnemer Cherron Oostendorp is 12 jaar geleden gestart met een initiatief waarbij spullen worden verzameld voor diegene die dit nodig heeft. Dit varieert van kleding tot witgoed, maar ook ritjes naar de voedselbank voor mensen zonder vervoer.
Dit werd mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers en donateurs. Door de kleinschaligheid van de organisatie heeft Cherity Reuse er altijd voor kunnen zorgen dat de donaties altijd ten goede komen aan het doel wat ze probeert na te streven.
Cherron is dan ook erg blij dat er een samenwerking is gevonden met een stichting die zich ook al jaren kosteloos inzet voor mensen
Veel mensen weten niet dat de kringloop maar een klein onderdeel is van het grote geheel van Goed voor Goed.
Ook Goed voor Goed zet zich in voor mensen in een kwetsbare positie, inzetten van talenten en duurzaamheid in combinatie met herbruikbare goederen. Dit doen we onder andere met vier kringloopwinkels en een circulair ambachtscentrum.
Wat niet bij iedereen bekend is, is het feit dat ook Goed voor Goed regelmatig spullen weggeeft aan mensen, scholen en projecten die dit nodig hebben, aanschuifmaaltijden organiseert en vervoer regelt voor onder andere de voedselbank. Daarbij kloppen er al jaren mensen aan met verschillende hulpvragen en problematieken, die worden geholpen waar nodig.
1+1=3
Waarbij Goed voor Goed staat voor ‘duurzaam omgaan met materialen, talenten en inzet’ staat Cherity Re-use voor het ’helpen van mensen door het weggeven van herbruikbare goederen’.
Omdat de basis van beide organisaties soortgelijk is, namelijk de opvatting dat ‘de waarde van mensen en goederen zich bevindt in kijken naar wat er wel mogelijk is’, is er gekozen om de krachten te bundelen, zodat het effect nog groter wordt.
 
Cherity Re-use zal namens Goed voor Goed alle gratis goederen en diensten gaan coördineren. Dit betekent in de praktijk dat Cherron het gezicht blijft van Cherity Re-use en daarbij de ‘gratis’ zaken van Goed voor Goed gaat regelen.
Op deze wijze kunnen we elkaar versterken in onze eigen kracht en netwerk.
Daarnaast is Goed voor Goed een ANBI-stichting; hierdoor wordt het voor Cherity Re-use nog makkelijker om giften van donateurs in te zetten daar waar nodig.
Hoe gaat de samenwerking eruit zien?
Alle goederen en kleding die bij Goed voor Goed worden ingenomen op alle locaties, kunnen zowel weggegeven worden door Cherity Re-use als in de winkel terecht komen voor de verkoop. Hierdoor heeft Cherity Re-use een veel groter aanbod gekregen van spullen en kunnen er meer hulpvragen voor goederen en kleding worden beantwoord.
Kent u iemand of bent u iemand die ondersteuning kan gebruiken vanuit Cherity Re-use/Goed voor Goed of wilt u meer weten over de samenwerking, sponsoring of donaties, neem dan contact op met de coördinator van Cherity Re-use.
Cherron is maandagmiddag tot en met donderdag bereikbaar op
06- 38 59 49 41 of mail naar cherityre-use@goedvoorgoed.nl.

Wij willen onze donateurs en iedereen die ons op welke manier dan ook steunt van harte bedanken.

Gesteund door o.a.