HULPLIJN

Op ons eiland zijn er meerdere organisaties die direct hulp bieden. We zetten ze voor je op een rij. Ben of ken jij een goede hulplijn? Laat het ons weten, we voegen je graag toe.
zijn-go

De medewerkers van formulierenhulp weten precies wat waar ingevuld moet worden, dat is handig! Ze helpen je wegwijs worden in de wirwar van (digitale) formulieren en regelingen. Elke woensdag houden zij inloopuur van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek Middelharnis. De hulp is gratis en je kunt zonder afspraak binnenlopen. Dus hulp nodig bij je zorg- of huurtoeslag, aanvragen UWV of andere uitkeringen, kwijtschelding gemeentelijke belastingen (SVHW), bijzondere bijstand of andere brieven en/of bezwaarschriften? Stap eens binnen. Ze helpen je graag!

Sinds april 2024 heeft ieder dorp op Goeree Overflakkee een welzijnscoach. Heb je vragen over welzijn en leefbaarheid? Kijk hier voor meer informatie

De gemeente wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Kijk voor de mogelijkheden naar het kindpakket. Op hun site staan ook andere regelingen die van pas kunnen komen bij geldzorgen.

Bij het energieloket weten ze alles over het verduurzamen van je huis. Bespaar op je maandelijkse kosten door kleine aanpassingen en meer.

Een hartverwarmend burgerinitiatief in Ooltgensplaat en omgeving.
Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om dagelijks over voldoende en gezonde voeding en
hygiëneartikelen te beschikken. Sommige mensen zitten zo krap bij kas dat dit een serieus probleem is en leidt tot zeer schrijnende situaties. Voor deze mensen komen de vrijwilligers van de Voedsel-Expres in actie en maken echt het verschil.
Van wanhoop naar hoop.

Wilt u meer informatie? Heeft u een hulpvraag? Wilt u bijdragen?
U kunt contact opnemen met Heidi: heidimathijssen@gmail.com en Monique: eweijden@delta.nl of
d.m.v. een privéberichtje op onze Facebookpagina.
Hier vindt u actuele informatie en acties.

Moet je elke maand puzzelen om alle rekeningen te betalen? Laat je de post liever dicht, omdat je bang bent voor een hoge rekening? Je bent niet de enige. Dit overkomt meer mensen dan je denkt. Wil je financieel beter in balans komen? De getrainde schuldhulpmaatjes zijn er voor jou. Samen met jou pakken ze je geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel. Elke woensdag in bibliotheek Middelharnis.

Bij Lachoi Roi vind je de Eetkamer en de Kleedkamer.

De Kleedkamer is een initiatief die wij met 6 vrijwillers draaien.
Wij zijn geopend op de dinsdag-, woensdag- en de donderdagochtend van 09:00-11:30 en zitten in Sommelsdijk.

We hebben een ruimte ingericht met mooie 2de hands en nieuwe kleding en schoenen.
Mensen met weinig tot geen budget (een kleine beurs) kunnen bij ons terecht voor gratis kleding. Ze schrijven zich ook gratis bij ons in.
Zo kunnen ze rustig op hun gemak shoppen, passen en meenemen wat ze nodig hebben.

Ook kun je bij ons terecht als je milieu bewust wilt shoppen of van bijvoorbeeld vintage houdt, dan hanteren we kleine prijsjes en met de opbrengt kunnen wij weer goede doelen steunen, acties opzetten, nieuwe kleding kopen (sokken, ondergoed, etc..).
Alles komt ten goede aan De Kleedkamer en/of doelen die wij steunen.

Je kunt dus ook bij ons spullen inleveren:
Kleding in alle maten (bad-, sport- en nachtkleding, ondergoed ook)
Schoenen in alle maten, sieraden, tassen, riemen, luchtjes, make-up, verzorgingsartikelen, supplementen en 
houdbare producten.

We werken nauw samen met de Voedselbank Goeree-Overflakkee. Heb je als gezin te weinig te eten? Schroom niet, geef het aan! Iedereen heeft recht op eten.

Caty’s pakhuis verkoopt speelgoed en met de opbrengst ondersteunen ze gezinnen met boodschappen. Heb je het financieel niet breed en ben je woonachtig in de omgeving Stellendam neem dan contact op met Caty. Zij kijkt wat ze voor je kan betekenen: 06-22289903