Ahmad Chaaban.
Als je Ahmad zoekt bij GoedvoorGoed dan kun je hem meestal vinden op de kledingafdeling. Met name de ongedwongen vriendelijke sfeer die er heerst en de samenwerking spreekt hem aan. Ahmad grijpt het werk bij GoedvoorGoed aan om meer inzicht te krijgen in de Nederlandse taal en -samenleving. Daarbij geniet hij vooral erg van de oude spulletjes die in de kringloopwinkel staan. Ahmad is geboren (1978) te Damascus in Syrië. Hij is gediplomeerd mode ontwerper. Rolf & Viktor zijn grote voorbeelden voor hem. Zijn droom is om, net als Rolf & Viktor, een ontwerpstudio te hebben waarin hij extravagante kledingcollecties kan ontwerpen om deze vervolgens via modeshows te tonen. In Dubai, waar hij woonde van 2004 tot 2011 heeft hij dit al kunnen doen. Om dit doel te bereiken volgt hij nu ook in Nederland een opleiding voor modeontwerpen. Helaas zijn al zijn contacten in Syrië verloren gegaan waardoor hij hier opnieuw moet beginnen. Dit doet hij met frisse moed.
In 2011 is Ahmad vanuit Dubai teruggekeerd naar Syrië waar toen weinig werk voor hem was. Door de toenemende dreiging van de oorlog is hij gevlucht naar Libanon. Via hulporganisaties van de United Nations is hij uiteindelijk in november 2013 in Sommelsdijk terecht gekomen. Hij verliet Libanon met zeer geringe kennis over Nederland en zijn inwoners, met weinig
bezittingen en slechts een foto van de woning die hij in Sommelsdijk zou betrekken. Inmiddels heeft hij weer een eigen atelier. Ahmad is behalve met mode ook graag met kunst bezig. Hij heeft inmiddels al een paar exposities gehad en bij de expositie van Goed voor Goed zal hij ook zijn werk tonen. Zijn roerige leven heeft hij beschreven in het boek ‘Home of a body by Ahmed Chaaban’. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar in het Arabisch. Ahmad is op zoek naar een uitgever die het boek ook in het Nederlands zou willen uitgeven.