Arduino is een computertje waarmee je allerlei toepassingen kunt aansturen. Veel toepassingen zijn al bedacht en gepubliceerd op internet- te denken valt aan besturing van een ledje, een spoorbaan, een robot, besturing van een 3D printer, alarmcentrale, thermostaat, weerstation, kerstverlichting aansturing, afstandmeter, bewegingsmelder-alarm, etc, etc…
Er is een grote Arduino internet gemeenschap die veel ondersteuning biedt en Arduino is vooral betaalbaar! De workshop wordt gegeven door Fritz Bosch en hij wordt ondersteund door Robert Jaworski.

Fritz Bosch, 66 jaar en na 44 jaar werk is hij nu 3,5 jaar gepensioneerd. Zijn passie is doe-het-zelven met electronica, vooral het hergebruiken van electronica.  Hij heeft zelf robotjes en een 3D printer gebouwd en die wordt door een arduino bestuurd. De internet gemeenschap die bv linux en arduino heeft ontwikkeld intrigeert hem, vanwege de toegankelijkheid en ‘levende’ support. Het hergebruiken van electronica heeft zijn aandacht:

De Arduino workshop  was een groot succes! Het was een leuke leerzame avond waarin Fritz Bosch met behulp van Robert Jaworski de basis van de Arduino heeft uitgelegd. Later hebben de deelnemers zelf een afstand meter gemaakt. Het doel was om mensen met dezelfde interesses samen te brengen. Dat is zeker gelukt en iedereen was zo enthousiast dat we hier zeker een vervolg aan gaan geven. Er is zelfs sprake van een heus kringloop laboratorium waar we regelmatig dingen gaan uitvinden… We houden jullie op de hoogte!