GEMEENTERAAD OP BEZOEK

Op donderdagavond 23 maart brachten leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan maatschappelijke opvang Kairos in Dirksland en kringloopwinkel Goed voor Goed in Sommelsdijk. Het thema voor deze avond was de gezamenlijke aanpak tegen verslavingsproblematiek op Goeree-Overflakkee.

In het nieuwe, grote pand aan de Gerard Walschapstraat gaf directeur Joost van Welsenis een rondleiding en werd door hem en een aantal medewerkers enthousiast verteld over het werk wat ze doen. Hierna werd – verdeeld over 2 sessies – dieper ingegaan op de cijfers van het middelengebruik op Goeree-Overflakkee. Patrick Leenen, strategisch adviseur binnen IAV, toetste de cijfers bij de raadsleden en legde een aantal stellingen voor. Projectleider Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO) Ferry de Koning ging met de raadsleden in gesprek over de opgehaalde data onder jongeren op Goeree-Overflakkee en hoe daar binnen OKO mee aan de slag wordt gegaan. De raad stemde een jaar geleden in met deze uit IJsland afkomstige, wetenschappelijk onderbouwde preventieaanpak onder jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Eerder deze avond bezocht men ook Kairos in Dirksland. De raadsleden kunnen terugkijken op een bevlogen avond vol informatie. Naast de reguliere raadsbijeenkomsten worden van tijd tot tijd werkbezoeken voor de raadsleden georganiseerd. De datum voor het volgende werkbezoek van de gemeenteraad is nog niet bekend.

Deel dit bericht
Inname Sommelsdijk weer open

Inname Sommelsdijk weer open

KOM MAAR DOOR! We zijn weer helemaal bij. Heb je spullen die je kwijt wilt? De inname van Sommelsdijk is weer gewoon open!

KunstKijk 2024

KunstKijk 2024

Van donderdag 9 t/m zondag 12 mei is alweer de 17e editie van de KunstKijk. Dit keer met het thema Aarde. Over heel Goeree Overflakkee zijn er op meerdere locaties kunstwerken te bewonderen. Zo ook bij onze kunstenaars van de Kunstenmaker en bij de Graficus in...