GEMEENTERAAD OP BEZOEK

Op donderdagavond 23 maart brachten leden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan maatschappelijke opvang Kairos in Dirksland en kringloopwinkel Goed voor Goed in Sommelsdijk. Het thema voor deze avond was de gezamenlijke aanpak tegen verslavingsproblematiek op Goeree-Overflakkee.

In het nieuwe, grote pand aan de Gerard Walschapstraat gaf directeur Joost van Welsenis een rondleiding en werd door hem en een aantal medewerkers enthousiast verteld over het werk wat ze doen. Hierna werd – verdeeld over 2 sessies – dieper ingegaan op de cijfers van het middelengebruik op Goeree-Overflakkee. Patrick Leenen, strategisch adviseur binnen IAV, toetste de cijfers bij de raadsleden en legde een aantal stellingen voor. Projectleider Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO) Ferry de Koning ging met de raadsleden in gesprek over de opgehaalde data onder jongeren op Goeree-Overflakkee en hoe daar binnen OKO mee aan de slag wordt gegaan. De raad stemde een jaar geleden in met deze uit IJsland afkomstige, wetenschappelijk onderbouwde preventieaanpak onder jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Eerder deze avond bezocht men ook Kairos in Dirksland. De raadsleden kunnen terugkijken op een bevlogen avond vol informatie. Naast de reguliere raadsbijeenkomsten worden van tijd tot tijd werkbezoeken voor de raadsleden georganiseerd. De datum voor het volgende werkbezoek van de gemeenteraad is nog niet bekend.

Deel dit bericht
LISTEN TO….

LISTEN TO….

GOED voor GOED heeft ook een eigen radio zender met Robert en Bjorn aan de knoppen. LUISTER HIER!

KERST BIJ GOED VOOR GOED

KERST BIJ GOED VOOR GOED

Bij Goed voor Goed is het nu al Kerstmis! Onze kerstmarkten zijn open. Halsteren, Sommelsdijk, Stellendam en Oude Tonge hebben hun eigen kerstmarkt. Tafels gevuld met mooie kerstballen, slingers, kerstcadeautjes en gourmetstellen. Alles wat je nodig hebt voor een...

10 JAAR GOED VOOR GOED OUDE-TONGE

10 JAAR GOED VOOR GOED OUDE-TONGE

Onze vestiging in Oude-Tonge bestaat inmiddels ook 10 jaar. Een mooie reden om de komende weken een bezoek te brengen aan onze kringloopwinkel. Natuurlijk kijken wij terug op 10 mooie jaren die eigenlijk best snel voorbij gingen. Dankzij onze...