GOED VOOR GOED DONEERT DAGOPBRENGST VOOR EDUKANS

Er is geen beter moment om spullen die je wilt opruimen, maar die nog prima bruikbaar zijn, naar de kringloopwinkel Goed voor Goed in Sommelsdijk te brengen. Op zaterdag 13 mei doneert de winkel de gehele dagopbrengst aan Edukans. Spullen die nog een tweede leven waard zijn kunnen vanaf maandag 8 mei hier afgeleverd worden.

Hoe hard er geld nodig is voor Edukans hebben docent Ellen Raijer en leerling Anouk Poulisse van de RGO met eigen ogen kunnen zien. Namens Edukans maakten zij, samen met leerlingen en docenten uit het hele land, een week mee op een school én bij gezinnen in Oeganda. Edukans is een organisatie die zorgt dat er goede, veilige basisscholen en docentenopleidingen zijn die bovendien jaarlijks geïnspecteerd worden. Tijdens hun reis hebben Ellen en Anouk gezien hoe het staat met het onderwijs in Oeganda. Ze waren te gast op een middelbare school met 1700 leerlingen. Een deel van hen sliep ook op het schoolterrein.

De onderwijssituatie in Oeganda is slecht: overvolle klaslokalen en slecht opgeleide docenten zorgen voor onderwijs van lage kwaliteit. Veel ouders halen hun kind van school, zodat ze kunnen gaan werken omdat er geld te kort is. Edukans zet zich ervoor in dat meer Oegandese kinderen hun basisschool af kunnen maken en door kunnen leren op de middelbare school, zodat er meer kansen zijn op een betere toekomst.

De docenten hebben ter plaatse workshops gegeven aan de lokale docenten, lessen verzorgd en kennis uitgewisseld. De leerlingen hebben het gehad over ‘life skills’ met de lokale leerlingen, elkaars leven besproken, een basisschool bezocht en leerlingen gemotiveerd om hun school af te maken.

Bewustwording
Eenmaal weer thuis werden de ervaringen in alle mentorklassen gedeeld met medescholieren van de RGO. Daarnaast hebben Ellen en Anouk heel veel sponsoracties voor dit goede doel georganiseerd. Mét succes, maar nog niet genoeg. Dankzij acties als de RGO Quiz Night, een bingo in een wooncomplex, een spinningmarathon, sponsorzwemmen en een pannenkoeken- en chocoladeverkoop op school is er al veel geld binnengekomen.

Ellen en Anouk werken uiteraard zaterdag 13 mei zelf mee in de kringloopwinkel. Met de fantastische medewerking van Goed voor Goed hopen zij veel publiek te kunnen ontvangen en bovenal veel spullen te verkopen, waardoor het totale streefbedrag van € 10.000,– bereikt wordt.

Kringloopwinkel Goed voor Goed bevindt zich aan de Gerard Walschapstraat 9 in Sommelsdijk, tel.nr. 0187-7851180. De winkel is van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 – 17.00 uur. Afleveren van spullen voor deze speciale actiedag kan vanaf maandag 8 mei.

KIJK HIER voor het artikel in Het Eilanden Nieuws.

Deel dit bericht
1,2,3 Let’s GO! – Wat een show!

1,2,3 Let’s GO! – Wat een show!

Wat was het een G E N O T om naar te kijken, de Modeshow 2024. Alle outits waren werkelijk een L U S T voor het oog. Het publiek was uitzinnig. Van de voorste tot de achterste rij zat het vol. Er waren zelfs mensen die niet meer konden zitten en het met een...

Winkels Koningsdag gesloten

Winkels Koningsdag gesloten

Met Koningsdag zijn onze winkels gesloten. Zoek je nog een leuke feestelijke outfit, kom dan vooraf nog even bij ons snuffelen. Geniet van alle festiviteiten en de oranje tompoucen!

Vloggersparadijs

Vloggersparadijs

Je zult maar bij GOED voor GOED Oude-Tonge binnenlopen als vlogger met een zwak voor tweedekans. @sofie_rozendaal kon haast niet geloven wat ze zag. Zo netjes uitgestald, zelfs helemaal op kleur! Superblij zijn wij natuurlijk met al haar...