Samen komen we eruit bij GoedvoorGoed

Een tijdje geleden kwam er een post op instagram online met een foto van twee medewerkers van Goed voor Goed: Justin Kalle en Petra Overbeeke. Deze werd zo enthousiast ontvangen, dat we er gewoon een interview van gemaakt hebben! We vroegen Petra en Justin wat vragen over hun werk bij Goed voor Goed…

Natuurlijk willen we allereerst weten wat Petra en Justin doen bij Goed voor Goed. Justin: ‘Ik werk vijf dagen in de week bij Goed voor Goed in Sommelsdijk.

Ik sta achter de kassa en ik zet spullen in de winkel.’ Petra vertelt dat zij begeleider is bij Goed voor Goed: ‘Joost heeft me 4 a 5 jaar geleden gevraagd of ik kon komen werken bij Goed voor Goed, omdat er op dat moment geen mensen werken met een achtergrond in de psychiatrie.’ Ook Justin kwam bij Goed voor Goed via Joost: ‘Eerst werkte ik bij Webego, maar daar had ik het niet zo naar mijn zin. Ik wilde graag iets anders doen.

Toen kwam ik Joost tegen en ik vertelde hem over dat ik iets anders zocht. Joost vroeg mij vervolgens of ik 4 weken proef wilde draaien. Dit vond ik super leuk. We hebben alles geregeld met de gemeente en sindsdien werk ik bij Goed voor Goed!’ 

Zowel Petra als Justin hebben het ontzettend naar hun zin bij Goed voor Goed. Dit blijkt wel uit hun antwoorden op wat ze eigenlijk vinden van hun werk. Justin vindt het erg gezellig in de winkel: ‘je wordt altijd warm ontvangen en ik heb leuke collega’s. Ik vind het ook heel fijn dat ik op mijn eigen tempo mag werken.’ Petra is het helemaal eens met de goede sfeer: ‘Iedereen is welkom, iedereen wordt op zijn eigen kwaliteiten aangesproken en iedereen is gelijkwaardig. Zo kan ik nog wel duizend dingen noemen!’ Als we vragen wat die sfeer dan zo goed maakt, zegt Justin: ‘Het is vooral de gezelligheid, iedereen is gelijk en helpt elkaar.’

 

IEDEREEN IS GELIJK EN HELPT ELKAAR

'JUSTIN AAN HET WOORD'

Petra vult aan: ‘Er zijn ook weinig regels of dingen die moeten.’
Ten slotte vroegen we ons af of ze nog lang bij Goed voor Goed wilden blijven werken. Justin hoeft niet lang na te denken: ‘Ja, ik blijf heel mijn leven bij Goed voor Goed!’ Ook Petra is niet van plan ooit te vertrekken: ‘Ik ga nooit meer ergens anders werken, Goed voor Goed is een plek hoe de hele wereld eruit zou moeten zien! Iedereen is welkom, iedereen wordt gerespecteerd.’

SOMMELSDIJK

Kringloopcentrum

Goed voor Goed
Gerard Walschapstraat 9
Sommelsdijk

OUDE-TONGE

Kringloopcentrum

Goed voor Goed
Energiebaan 2a
Oude-Tonge

SOMMELSDIJK

Atelier Kunstenmaker

De creatieve werkplaats

Gerard Walschapstraat 9 Sommelsdijk

SOMMELSDIJK

Brouwerij Solaes

Proeflokaal
Oostdijk 36
Sommelsdijk

STELLENDAM

Kringloopcentrum

Goed voor Goed
Delta-Industrieweg 38
Stellendam

HALSTEREN

Kringloopcentum

Goed voor Goed
Tholenseweg 4
Halsteren