TERUGBLIK

In 2023 hebben we wederom niet stil gezeten. Graag delen we alle hoogtepunten in deze terugblik.

DECEMBER

Natuurlijk waren we ook bij Climate Comedy Night. We willen met iedereen delen wat wij allang doen…recycle, re-use, reduce!

De feestpakketten zijn voor allen die ze mogen ontvangen een geschenk met een gouden randje. En voor iedereen die ze mag geven misschien wel het meest bijzondere moment in het jaar. Hoe heerlijk is het om er in de  decembermaand te zijn voor juist die mensen die het zelf even niet kunnen. Cherity Re-use pakt iedereen in!

Dit jaar brengen we elk kwartaal een mini magazine uit. Hierin laten we onze medewerkers aan het woord en vertellen we over onze drive. De GOED Zine leggen we niet alleen in de winkels neer, maar ook bij de bibliotheek, het diekhuus en de leestafel van de gemeente.

In de Zine starten we met acties. Zo komt er rond Sinterklaas een bon in voor 5 euro korting op een schoencadeautje. We geven hier ook aandacht aan op onze socials en in onze winkels. Cadeaus hoeven niet nieuw te zijn, tweekans zijn ze net zo mooi!

NOVEMBER

Onze interne Nieuwsbrief die altijd overal op de koelkast hing, vervangen we met de digitale Nieuwsflits. Hiermee bereiken we meer medewerkers. Vrijwilligers kunnen de informatie nu thuis op een moment dat hen past lezen. In de Nieuwsflits is er nieuws van alle locaties, leuk om te zien wat waar allemaal gebeurd!

OKTOBER

Elke dag ondersteunen we mensen bij Cherity Re-use. Er gaat geen dag voorbij zonder hulpvragen. Dit niet alleen aan mensen van het eiland. We bieden hulp waar nodig. Dit zijn grote maar ook kleine projecten. Ook dit jaar werden we weer benaderd door Jacolien Mijs voor actie schoenendoos. Actie Schoenendoos is een initiatief dat zich inzet voor kinderen in Afrika, Oost Europa en vluchtelingenkampen. Cherity Re-use wilde graag haar steentje bijdragen aan dit project en heeft vele mooie spulletjes geschonken. Hiermee zijn vele schoenendozen gevuld. De schoenendozen zijn prachtig versierd en zitten vol met schriften, potloden, knuffels en ander leuk speelgoed.

SEPTEMBER

De dierenvoedselbank is op woensdag open voor dieren die wel een extraatje kunnen gebruiken. Cherity re-use zamelt van alles in, van hondenbrok tot kattengrit en deelt het uit aan hen die het kunnen gebruiken.

AUGUSTUS

Onze eigen radiozender: een droom die uitkomt. Met Robert en Bjorn aan de knoppen. Zak in je stoel en luister naar de verhalen van Goed voor Goed in de PODcast. De aflevering van Laura en Joost over ‘De kracht van vriendschap’ is een mooi voorbeeld van hoe onze organisatie doorwerkt in verschillende levens.

MEI

Elk jaar organiseren wij onze modeshow. Een bont spektakel waar zowel medewerkers, klanten als familie aan mee doen. Dit jaar liepen zelfs onze burgemeester en wethouder mee. Kijk hier naar de video van ons modefeestje en een reportage achter de schermen.

MAART

De gemeentraad op bezoek in het nieuwe pand in Sommelsdijk. Altijd goed om te laten zien waar we werken en te vertellen wat we doen.Dit keer was het thema de verslavingsproblematiek op het eiland. Iets waarin we onder andere samenwerken met Kairos.