TINY HOUSES in een nieuwe stichting

Goed voor Goed, met nieuwe stichting, bouwt mee aan circulaire tiny houses

GOEREE-OVERFLAKKEE – Ruim een jaar geleden startte Goed voor Goed met de bouw van een tiny house bij de vestiging in Oude-Tonge. Het was een proef en het doel was ervaring opdoen. Nu is het tijd voor vastere vormen. Reden waarom vorige week dinsdag de stichting Tiny Houses GO is opgerich. In de stichting Tiny Houses werken drie organisaties samen: Goed voor Goed, Bouwbedrijf P. van den Boogert en Zoon en De Zakenpartner (DZP). Bij DZP in Rotterdam vond de oprichting van de stichting plaats. Daar ondertekenden vertegenwoordigers van de drie partijen de akte van oprichting, die notaris Martine Dekker had meegebracht.

DUURZAAM   Het is de bedoeling dat Tiny Houses GO circulaire en duurzame tiny houses gaat produceren. Dit gaat gebeuren in een loods op bedrijventerrein De Tram in Nieuwe-Tonge. Behalve de mensen van Goed voor Goed en Bouwbedrijf Van den Boogert zijn ook twee architecten betrokken bij het initiatief. DZP zorgt voor het businessplan en gaat zich bezighouden met onder andere de acquisitie.Circulair en duurzaam zijn de tiny houses die straks uit Nieuwe-Tonge komen. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk zijn gemaakt van opnieuw gebruikte en herbruikbare grondstoffen. Denk aan materialen die Goed voor Goed en het circulair ambachtscentrum op de milieustraat ontvangen en aan grondstoffen die vrijkomen op slooplocaties. Bijvoorbeeld van woningcorporatie Oost West Wonen, die overigens al tien tiny houses heeft besteld bij de kersverse stichting.

WONINGMARKT  Met de bouw van tiny houses wil de stichting andere en nieuwe woonvormen ontwikkelen en zodoende een steentje bijdragen aan de oplossing voor het probleem van onder anderen starters op de woningmarkt.Naast starters ziet de stichting ook doelgroepen als studenten, daklozen, statushouders, personeel en cliënten van zorginstellingen en ouderen met een klein budget. Kortom: doelgroepen die op zoek zijn naar een betaalbare koop- of huurwoning. Maar ook voor doelgroepen met een wat ruimer budget kunnen tiny houses een geschikte woonplek zijn. Zoals tijdelijk personeel van bedrijven en recreanten. Zelfs tiny house-hotels behoren tot de mogelijkheden.

De stichting verwacht dat tiny houses populair blijven en ziet een mooie toekomst voor het initiatief. Samenwerking met de overheid, ondernemers en het onderwijs – de drie o’s – staat nadrukkelijk op het programma bij de verdere ontwikkeling. Leerlingen van de Beroepscampus krijgen de gelegenheid om mee te bouwen aan de tiny houses.

 

De ondertekening van de akte van oprichting door v.l.n.r. John Struijlaard (DZP), Joost van Welsenis (Goed voor Goed) en Patrick van den Boogert (Bouwbedrijf Van den Boogert).

Deel dit bericht
Inname Sommelsdijk weer open

Inname Sommelsdijk weer open

KOM MAAR DOOR! We zijn weer helemaal bij. Heb je spullen die je kwijt wilt? De inname van Sommelsdijk is weer gewoon open!

KunstKijk 2024

KunstKijk 2024

Van donderdag 9 t/m zondag 12 mei is alweer de 17e editie van de KunstKijk. Dit keer met het thema Aarde. Over heel Goeree Overflakkee zijn er op meerdere locaties kunstwerken te bewonderen. Zo ook bij onze kunstenaars van de Kunstenmaker en bij de Graficus in...